Istraživački izvještaj ELEMENTI KORUPCIJE NA LOKALNOM NIVOU I MOGUĆNOSTI PREVENCIJE

Medijske inicijative su provele istraživanje iz oblasti prevencije i borbe protiv korupcije sa fokusom na opštinski/gradski nivo vlasti. Prva faza istraživanja je bio uvid u zvanične gradske/opštinske web stranice sredina u kojima se provodi projekat sa ciljem saznanja o njihovom sadržaju i interaktivnosti u smislu prevencije i prijave korupcije i lokalnih akata koji tretiraju to područje.

Drugi segment su bili polustruktuirani intervjui sa predstavnicima lokalne vlasti, NVO sektora i medija pri čemu su detektovani osnovni oblici korupcije i društveno-politički problemi koji joj pogoduju te djelotvornost i načini djelovanja NVO sektora i medija u borbi protiv korupcije.

U trećoj fazi istraživanja traženi su od relevantnih opštinskih/gradskih tijela podaci o broju novozaposlenih, raspisanih tendera za javne nabavke u periodu od početka 2017. godine kao i nekih specifičnih podataka o radu JLS koji doprinose prevenciji korupcije. Istraživanje je trajalo u periodu maj – septembar 2018. godine.

IZVJESTAJ

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s