POZIV: Takmičenje za najbolji foto, video i tekstualni rad na temu borbe protiv korupcije

Organizacije Medijske inicijative i Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) u okviru projekta „Jačanje omladinskog aktivizma u bori brotiv korupcije – Znanje IN, korupcija OUT“ objavljuju javni poziv za učešće u konkursu za najbolji omladinski rad na temu borbe protiv korupcije.

PROPOZICIJE

Konkurs je otvoren za sve pojedince od 16 do 27 godina koji trebaju da izraze svoja lična razmišljanja i stavove u borbi protiv korupcije.

Svaki rad bi trebao predstaviti ideju borbe protiv korupcije koju vidi mlada osoba i nudi refleksiju o učešću mladih u procesima borbe protiv korupcije. Dvanaest nagrađenih biće odabrano od strane posjetilaca stranice projekta.

Isti takmičar/ka može prijaviti više radova, ali maksimalno jedan rad može biti nagrađen.

FORMATI RADOVA

Radove je moguće dostaviti u jednoj od sljedećih formi:

• tekst
• fotografija ili foto reportaža
• kratki video
• crtež / strip

Tekst

Tekstualni format podrazumijeva tekst dužine maksimalno 2500 karaktera. Moguće su sve tekstualne forme i uglovi, uključujući i stihove.

Fotografija / Foto reportaža

Moguće je dostaviti jednu fotografiju ili fotografsku reportažu od 6 fotografija. Fotografije se šalju u .jpg, .png, .tif ili .gif formatu.

Kratki video

Video format može biti snimljen bilo kojim uređajem za snimanje (mobitel, kamera, foto aparat) najmanje rezolucije 1280 x 720. Dužina uratka može biti najviše 60 sekundi. Potencijalni takmičari imaju potpunu slobodu u smislu koncepta obrade sadržaja (jedan govornik ili više, predmeti i ambijenti, elementarna montaža…)

Crtež / strip

Takmičari mogu slati autorske radove sastavljene od jednog ili više crteža.

ROK ZA SLANJE RADOVA

Konkurs je otvoren od 1. aprila do 1. oktobra 2018. godine, što je ujedno i rok za slanje radova. Odabrani radovi će biti postavljeni na stranicu Znanje In, Korupcija Out a glasanje za najbolji rad biće omogućeno od 1. novembra do 20. decembra.

Nagrade za 12 najboljih radova biće uručene na konferenciji za mlade o borbi protiv korupcije u drugoj polovini januara 2019. godine.

NAČIN PRIJAVE

Radovi u skladu sa gore navedenim uslovima šalju se isključivo putem na mail bojana@medijskeinicijative.ba. Uz svaku prijavu potrebno je navesti:

• Ime i prezime takmičara
• Datum rođenja
• Grad
• Kontakt mobitel

NAPOMENA

Nepotpuni radovi, radovi koji nisu u skladu sa propozicijama i koji ne stignu na vrijeme neće biti uzeti u razmatranje.

NAGRADE

• 4 Foto aparata
• 4 Tablet računara
• 4 Mobitela

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s