PREPORUKE ZA PARLAMENTARCE

Konferencija „Ka poboljšanju standarda u medijskom izvještavanju o narednim izborima“ završila je usvajanjem niza preporuka koje će biti upućene zakonodavcu, odnosno Parlamentarnoj skupštini BiH. Sudionici su se složili da je u ovoj godini potrebno provesti široku javnu rasp_1050420ravu i analizu postojećih zakonskih rješenja kako bi se pravovremeno pristupilo zakonodavnim izmjenama u cilju poboljšanja medijskog izvještavanja o narednim izborima. Nakon izlaganja predstavnika Media Plan instituta, Udruženja BH novinari i Vijeća za štampu o medijskom izvještavanju o Općim izborima 2014, sudionici su imali priliku upoznati se s ulogama i iskustvima regulatornih agencija iz Poljske, Italije i BiH, kao i stavovima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Predstavnici tri javna servisa BiH upoznali su sudionike s problemima s kojima se njihove institucije susreću prilikom praćena predizbornih kampanja, dok je prodekanesa sarajevskog Fakulteta političkih znanosti dr.sc. Lejla Turčilo predstavila preporuke Media Plan instituta koje proizlaze iz predizborn_1050267og ipo
stizbornog monitoringa medija u BiH. Konferenciju, koju je organizirao Media plan institut, su otvorili Momčilo Novaković,predsjedavajući Povjerenstva za promet i komunikacije Zastupničkog doma PSBiH, David J. Barth, direktor Misije USAID-a u BiH, i Christine McNeill, prva politička tajnica Britanskog veleposlanstva.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s