Saradnja mladih Sarajeva i Beograda

U Sarajevu se održava susret studenata novinarstva fakulteta političkih nauka iz Sarajeva i Beograda čija je tema “Kako da se bolje upoznamo i sarađujemo”. Ovaj susret je dio šireg projekta koji uz podršku francuske vlade izvodi Media plan institut sa ciljem da se u javnosti, posebno među mladima glavnih gradova susjednih zemalja u regionu, podstiče interes za međusobno upoznavanje, bolje razumijevanje i razvijanje saradnje.
Na okruglom stolu koji je prethodio edukativnom modulu prikazane su dvije tv reportaže u produkciji Media plana i Produkcijske grupe Mreža iz Beograda – Prvi put u Sarajevu i Jedan pogled u Beograd – koje su emitovane na NTV Hajat u Sarajevu i Studiju B u Beogradu. U reportažama mladi govore o svojim interesima i preokupacijama i upoznaju život ovih gradova koje prvi put posjećuju.

Studenti iz dva grada susjednih država ove  sedmice zajednički pišu o Sarajevu i životu mladih u njemu, što će objaviti na svojim internet portalima.

Predstavnici ambasade Francuske u Sarajevu – Remy Queney, prvi sekretar ambasade i predstavnik za medije i Dominique Geslin, savjetnik za kulturu, razgovarali su sa polaznicima modula o njihovim novim inicijativama za dalje razvijanje saradnje dva fakulteta i njihovih studentskih organizacija.

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s